Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Seni Anlayan İnsanları Bul

| Sohbet Hatları | Ekim 24, 2017

Sağlıklı iletişimin temellerinden biri de empatidir. Empati, karşısındakinin duygu ve düşüncelerini anlamak ve anladığını hissettirmektir. Empati, öncelikle kişinin kendisini anlamasıyla başlar ve çevresiyle olan ilişkisinde de kendisini gösterir. Her insanın en büyük duygusal ihtiyaçlarından biri anlaşılmaktır ki zaten bu amaçla iletişim içindeyiz. Empati insanın duygusal zekası yüksektir. Karşısındakinin vücut dilinden dahi ne demek istediğini anlar ve karşısındakini duymanın ötesinde dinler. Anlaşıldığını hisseden insan da, onu anlayan kişiye karşı sevgi tohumları yeşerir. Bu nedenle diyebiliriz ki sağlıklı iletişim sevginin yolunu açar.

Sağlıklı iletişimde tartışmalar her daim yapıcı, öğretici ve gelişime yöneliktir. Sağlıklı iletişimde ben dili, açık iletişim ve empati önemli rol oynadığından düşünce farklılıkları ve çeşitliliği, bir sorun olmak yerine öğretici göreve sahip olur. Herhangi bir konu tartışılırken sağlıklı iletişimde bulunan kişi kendi fikirlerini ve konuyla ilgili duygularını ben dili ile ifade eder. Konuyla ilgili kendini ifade ederken imalı ve dolaylı konuşmalar yerine açık iletişimde bulunur. Ne söylemek istediğini konuşmasıyla, ses tonuyla ve vücut diliyle doğrudan ifade eder. Empati yeteneği de gelişmiş olduğundan karşısındakinin de ne demek istediğini anlar ve bu kişinin kendisiyle ilişkisi de sağlıklı olduğundan evrensel değerlere de sahip bir birey haline gelir. Hakkaniyet, sabır, anlayış, sevgi gibi değerler karakterinde barındığı için böyle bir kişi tartışmanın konusu ne olursa olsun karşısındakinin savunucu iletişime geçmesini engellediğinden tartışmalar her daim yapıcı bir şekilde sonuçlanır.

Temel iletişim varsayımlarından biri ‘İletişim kuramamak olanaksızdır’ ilkesidir. Her an, her yerde, her durumda iletişim içindeyiz hem kendimizle hem diğerleriyle. İletişim, anlatma ve anlama sürecidir. Her davranışımızla anlatmak istediğimiz bir mesaj vardır. Hiçbir şey yapmamak bile bir davranıştır ve bu davranış ile de bir mesaj veririz. Yani hiçbir şey yapmamak dahi bir iletişimdir. İletişim kuramamak olanaksız olduğuna göre diyebiliriz ki doyumlu ve anlamlı bir yaşam için iletişimimizin sağlıklı olmasına ihtiyacımız vardır. Sağlıklı iletişimin kökeni elbette ki konuşmakla başlar. Konuşmak için kimsem yok diye hayıflanmayın. Canlı sohbet hatları bunlara son veriyor.

Canlı sohbet hatları yedi yirmi dört hizmet veren konuşma hatlarıdır. Her bir hat tek partnere ait olup direk bağlanır. Tamamen güvenlidir. Konuşmalar asla kayıt alınmaz. İstediğiniz partner ile, istediğiniz konuda, dakika sınırlaması olmadan konuşabilirsiniz.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

En özel sohbetlere katımak istermisiniz.Ucuz sohbet numaralarından arayark sizde özel sohbetlere dahil olma fıratı yakalarısnız.Sine en özel sohbeti yaratacak sohbet hatlarında hayatınızda nadir rastlanacağınız özel isnanlarla tanışırsınız.Özel sohbetlere katılım da çok kolay sex hattısadece tıkla ve en özel sohbetler katılma şansı yakala.Anında ve hemen bağlanarak en samimi bağlarını şimdiden oluştur.Hemen ara ve en özel anlara tanık ol.Ucuz sohbet hatlarına anında bağlanırsın sende hemen bağlanmak için hemen ara ve en sıcak anlara tanık ol.